Live Jazz, Cabaret en Kleinkunst bij De Kroeg

Romheen met La Zona + Dr. Anders + René Gademann + DOT

 romheen.png

 

10 November maken we De Kroeg weer knus! Kom gezellig aan een tafeltje zitten luisteren naar fijne jazz, cabaret en kleinkunst. Dit allemaal uiteraard literair verantwoord, dus verwacht spinvissiaanse praktijken!

Line-up:
Dirk Overbeek Trio: accordeon jazz trio
René Gademann: voordracht
Dr. Anders: cabaret / kleinkunst
Romheen met La Zona: spoken word met jazz

Toegang: Gratis
Aanvang: 20.15

Bio's:

Romheen met La Zona
Er is, sinds ze elkaar kennen, één ding dat ze aan het toeval overgelaten hebben. Dat was hun ontmoeting.
La Zona maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle, ze kunnen het allemaal met de band bestaande uit drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol en saxofonist/klarinettist Erik Laarman.
Romheen, Jan Eikelenboom, schrijft. Teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza. Op gevoel, over gevoel en met gevoel tussen de regels. Op het timbre van zijn stem wordt je weggevoerd naar de horizon van jouw voorstellingsvermogen.
De noten worden woorden en de woorden klinken als muziek. In jouw oren welteverstaan. Want sinds hun ontmoeting is er niets meer aan het toeval overgelaten. In de afgelopen maanden hebben ze muziek en woorden zo dicht bij elkaar gebracht dat er een unieke twee eenheid ontstaan is. Met nummers uit het leven zoals ‘Misverstand’, uit de liefde zoals ‘Mijn hart’, uit de krochten van ons bewustzijn zoals ‘Splinters’ laten ze zien en vooral horen dat muziek en teksten volledig in samenspraak zijn. Kom luisteren naar de roffel van Romheen’s regels. Laat je gedachten meenemen door de muziek van La Zona, ze passen elkaar als een handschoen.

Toeval? Wij denken van niet.

Dr. Anders
Dr. Anders heeft iets met taal, zingt en speelt gitaar. Hij schrijft eigenzinnige liedjes, gedichten en sketches; performt als kleinkunstenaar, o.a. over voeding, werk en ontslag, houvast, en het leven; zingt in het Nederlands, begeleidt zich op gitaar en praat dat fijnzinnig aan elkaar in vlagen van ironie, melancholie en publieksfobie.
Dr. Anders is wetenschapper en voedingskundige, maar wel Anders. Hij volgde de Paul van Vliet academie voor cabaret en kleinkunst in Den Haag en diverse vak-workshops. Deze avond met een mix van liedjes uit zijn brede repertoire. [www.doctoranders.nl]

DOT (Dirk Overbeek Trio)
Dirk Overbeek studeert jazz&pop accordeon aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Dirk wil het accordeon onder het voetlicht brengen als een modern en veelzijdig instrument. Dit doet hij samen met Jop Albronda op bas en Leon Senger op drums, beiden ook studerend aan het ArtEZ conservatorium. Het repertoire bestaat uit jazzstandards, fusionstukken, maar vooral eigen composities.

Gratis Entree
Aanvang 20.00 

Terug naar agenda