Tegenlicht Meet Up Arnhem:

'Mensen, goden en technologie'

 tegenlichtzz.png

 

Niemand weet hoe onze wereld er over 25 jaar uitziet. Misschien wordt ons werk overgenomen door autonome robots en worden wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie. De grote vragen over de toekomst van de mens en zijn verhouding tot technologie leggen we voor aan twee belangrijke denkers van dit moment: Kevin Kelly en Yuval Noah Harari.

Kunstmatige intelligentie wordt gemeengoed voor iedereen en zal ons helpen lastige vraagstukken te analyseren en uitdagen om na te denken over wie we zijn. Kelly is ervan overtuigd dat we door de technologie al goden zijn en dat ook robots in hun eigen goden zullen geloven.

We geloven in goden omdat we ze zelf willen zijn. Harari ziet een maatschappij met ongelijkheden ontstaan waarin sommige mensen zichzelf kunnen upgraden tot goden en anderen kwetsbaar en sterfelijk zullen blijven.

---
‘VPRO Tegenlicht’ zijn documentaires waarin nieuwe ideeën en trends in de politiek, maatschappij en wetenschap aan bod komen. Deze documentaires zetten je aan het denken over onze wereld, over de keuzes die we maken en voor ons gemaakt zijn, en over wie wij zelf zijn. Deze keer met het thema: 'Mensen, goden en technologie'

Uitzending terugkijken: 19u - 19:45u

Meetup: 19:45u inloop / 20u start, rond 22u borrel

Locatie: Café de kroeg (Nieuwstraat 27, Arnhem)

Uitzending thuis terug kijken:

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/mensen-goden-en-technologie.html

Facebook:

https://www.facebook.com/Tegenlichtmeetuparnhem/